Back to All Events

Lezing Grip op Leren Seminar Berkenbrein in Heeze

  • Schouwburg 't Scureken Kempenhaeghe Sterkselseweg Heeze, NB Netherlands (map)

Lezing

Grip op leren

In het voortgezet onderwijs wordt vaak gezegd dat veel leerlingen wel de capaciteit hebben om te leren, maar de vaardigheid missen van het leren leren. Hierdoor halen leerlingen niet het beste uit zichzelf en dit leidt soms zelfs tot doubleren of afstroom. De oplossing wordt gezocht in het aanbieden van studievaardigheidslessen. Helaas leert de praktijk dat leerlingen de transfer van de aangeleerde vaardigheden naar de vakles niet voldoende maken. Wat wel werkt, dat komt in deze presentatie aan bod! Je leert hoe je als vakdocent het leerproces van de leerling optimaal kunt ondersteunen en het leren leren kunt bevorderen in je eigen vakles. Om de leerling zo goed mogelijk te ondersteunen bij het aanleren van leervaardigheden in de les, worden in deze lezing kennis en praktijkvoorbeelden gedeeld over de inzet van de 7 belangrijkste leerstrategieën, de kracht van het werkgeheugen en het risico van cognitieve overload, leeremoties en het belang van overzicht houden. Aan het einde van de lezing heb je voldoende tools en inspiratie om morgen in je les in te zetten en de leerling te helpen bij het leren leren.

Earlier Event: September 18
Het Pica Onderwijscongres 2019