Back to All Events

Workshop Leren-Leren in het basisonderwijs - Pica Onderwijscongres

  • Nieuwe Buitensociëteit 1 Stationsplein Zwolle, Overste, 8011 CW Nederland (map)

Het Pica Onderwijscongres - de basisschool editie

‘Je moet kinderen leren hoe ze moeten denken, niet wat ze moeten denken.’ – Margaret Mead

Voor een krachtig leerproces moeten leerlingen helder kunnen denken en zelf sturing kunnen geven aan hun leergedrag. Hoe kun je als leerkracht denkstrategieën en zelfregulatie van de leerling versterken, van kleuter tot groep 8? En op welke wijze kan het visualiseren van metacognitieve denkstappen in de klas het leerproces ondersteunen? De auteurs van het Handboek leren leren geven in deze workshop handvatten voor strategieën die écht werken in de dagelijkse onderwijspraktijk.

http://onderwijscongres.picacongressen.nl/